Pagina's

donderdag 19 september 2013

Naailessen

Naailessen kunnen zeker geen kwaad - je kan 't één en 't ander wel op je eentje leren (via blogs, boeken enz.), maar in de naailes krijg je uitleg, je kan alles eens laten nakijken en direct feedback krijgen, dus sinds deze maand volg ik naailes. Het heeft al goed opgebracht: deze week stikten we een blinde rits in een oefenrokje.

En... deze keer ging het echt goed!! Het vorige rokje (zie vorige blog) had niet bepaald een blinde rits, maar nu ging het van de eerste keer echt goed. Wat een supergevoel!

Intussen werk ik ook verder aan wat andere projectjes. Als voorbereiding op de naailessen heb ik in de zomer nog wat basisdingetjes gemaakt (het één al wat beter geslaagd dan het ander), en voor de geboorte van onze baby ben ik zakjes voor de suikerbonen aan het maken. Bandwerk, maar op zich best wel leuk. Grote voordeel: ik ben intussen al flink verbeterd in het recht stikken :-)

De grote vraag: zullen de zakjes wel op tijd klaar zijn? Ik ben uitgerekend voor binnen 3.5 weken (tijd genoeg als de baby zo lang wil blijven zitten), maar je kan moeilijk rekenen op die datum. Ach, we zullen wel zien, er moet een beetje spanning zijn in 't leven.

Fotootjes van de basisprojectjes (en links naar de tutorials) volgen nog.